Fusies

De periode rond een fusie kan zeer hectisch zijn. Het met elkaar drinken van een kop koffie kan dan een rustmoment voor beide fusiepartners vormen. Tijdens zo’n rustmoment kunnen diverse zaken eens informeel tegen het licht worden gehouden.

Tijdens of na een fusie kan, door de samenvoeging van verschillende entiteiten, een situatie ontstaan waarbij verschillende koffieconcepten naast elkaar gebruikt worden. U zou dan schaalvoordelen op het gebied van inkoop en distributie kunnen missen. Een ander onbedoeld neveneffect is soms dat medewerkers hun kopje koffie “even” op een andere locatie gaan halen. Een onwenselijke situatie, die kan onstaan als verschillende koffieconcepten naast elkaar bestaan.

Door middel van het convergeren van de koffieconcepten, eventueel ondersteund door een koffietest, wordt de gewenste situatie bereikt. Hierbij worden smaakbeleving en kostenbeheersing als leidraad gehanteerd.

De Koffie Consultant kan dit proces voor u begeleiden.


Onafhankelijk adviesbureau voor efficiënte en verantwoorde oplossingen binnen organisaties op het gebied van de warme drankenvoorziening.

De Koffie Consultant
Postbus 421
3740 AK Baarn
Hermesweg 19
3741 GP Baarn
Telefoon +31 85 877 15 71
Mobiel +31 6 832 455 71
KvK 32170969

algemene voorwaarden

Kantoor Hermesweg 19, Baarn
Kantoor Hermesweg 19, Baarn