Voorbeelden

Voorbeeld 1 (besparing door kostenreductie):

Bedrijf met 65 medewerkers

Dit bedrijf telt 65 FTE die ca. 200 werkdagen per jaar in huis zijn. Elke medewerker drinkt gemiddeld 4 koppen koffie/thee per dag. Daarnaast ontvangt het bedrijf ongeveer 40 bezoekers per dag.

Rekenvoorbeeld: 65 medewerkers x 200 werkdagen x 4 koppen thee/koffie = 52.000 koppen per jaar + 8000 koppen per jaar voor bezoekers = 60.000 koppen koffie/thee per jaar.

Door optimalisatie van inkoop, verwerking en verstrekking kan op de prijs per kop € 0,03 bespaard worden. Per jaar levert dit een besparing op van € 1.800,00; over 5 jaar gerekend is dit een bedrag van € 9.000,00!

Door De Koffieconsultant in te schakelen, krijgt u snel inzicht in de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Voorbeeld 2 (smaakverbetering):

Bedrijf met 175 medewerkers

Bij dit bedrijf wordt instantkoffie geschonken. De medewerkers beoordelen de smaak als “niet optimaal” en het bedrijf wenst haar koffiekwaliteit omhoog te brengen. Het organiseren van een tender kan leiden tot een betere kwaliteit koffie zonder dat dit direct enorme prijsverhogingen oplevert. Onderdeel van het traject is natuurlijk een smaaktest waarbij het personeel zich kan uitspreken over de smaak van de koffie.

De Koffieconsultant wil het graag voor u regelen.

Voorbeeld 3 (fusie):

Twee instellingen met respectievelijk 350 en 270 medewerkers

Twee instellingen gaan fuseren. Beide beschikken over een eigen koffievoorziening. Instelling A heeft apparatuur waarin oploskoffie gebruikt wordt; instelling B werkt met verse filterkoffie. Om de fusie te completeren dienen de verschillen in prijs en kwaliteit tussen de koffieconcepten geëlimineerd te worden. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met behoud of verbetering van kwaliteit tegen eenzelfde of zelfs lagere prijs (het volume stijgt immers).

De Koffieconsultant zorgt voor een probleemloze overgang naar een eenduidige warme drankenpresentatie die door beide fusiepartners met tevredenheid aanvaard wordt.

Voorbeeld 4 (preventie):

Bedrijf met 175 medewerkers

Uit de analyse van het koffieverbruik blijkt dat er voor gemiddeld 19 koppen koffie per persoon per dag aan gemalen koffie verbruikt wordt. Dat is natuurlijk veel hoger dan gebruikelijk. Bovendien is ook het verbruik van koffiefilters onevenredig hoog. De directie vermoedt  dat oneigenlijk gebruik wordt gemaakt van de warme drankenvoorziening…

De Koffieconsultant kan u begeleiden bij het vinden en toepassen van preventieve oplossingen.

Voorbeeld 5 (opmerkelijke concepten)

In 2012 opende Ziggo Dome te Amsterdam haar deuren. Deze concertzaal, die bekend staat om de uitstekende geluidskwaliteit, wilde haar bezoekers in plaats van instantkoffie of automatenkoffie graag koffie van hoogwaardige horecakwaliteit kunnen bieden. Daarbij moest rekening gehouden worden met een beperkt budget en een aantal logistieke uitdagingen. Deze klus is De Koffieconsultant samen met Ziggo Dome aangegaan.

Het resultaat is een koffievoorziening waarbij gebruik gemaakt wordt van verse koffiebonen, voor de melkkoffies wordt gebruik gemaakt van verse melk en elk kopje wordt apart gezet. De investering die dit vergde bleef geheel binnen het budget. Logistiek gezien zijn zowel de catering als de bezoekers zeer tevreden over het koffieaanbod.


Onafhankelijk adviesbureau voor efficiënte en verantwoorde oplossingen binnen organisaties op het gebied van de warme drankenvoorziening.

De Koffieconsultant
Postbus 421
3740 AK Baarn
Hermesweg 19
3741 GP Baarn
Telefoon +31 6 422 992 93

algemene voorwaarden

Kantoor Hermesweg 19, Baarn
Kantoor Hermesweg 19, Baarn